Les malediccions al món de l'esport

Ahir a la nit el Sevilla va guanyar la seva 3a Europa League contra el Benfica, un equip que ha perdut les seves darreres 8 finals europees que ha jugat. 5 finals de Champions i 3 de la Uefa i Europa League. Un cop molt dur per una afició que no aconsegueix treures de sobre la maledicció que un dia li van fer al seu equip. Va ser en Bela Guttmann, entrenador hongarès del Benfica, que després de guanyar les copes d'Europa del 61 i 62, va ser acomiadat un dia fulminantment. Aquell mateix dia va pronosticar que el Benfica no guanyaria cap títol europeu més en els propers 100 anys. Ja en porten més de 50... i 8 finals perdudes...

 

No és l'únic cas d'una maledicció al món de l'esport. Als Estats Units hi han dos casos molt famosos, i els dos al món del beisbol. Un per sort ja s'ha "resolt".
Comencem pel que encara segueix en curs... i un cop més, es tracta dels Chicago Cubs. Aquest cas, és "la maledicció de la cabra" (the course of Billy Goat). L'any 1.945 en Billy Sianis va ser expulsat de l'estadi dels Cubs, Wrigley Field, perque la seva cabra, si, una cabra, estava molestant als demés seguidors durant una final de les World Series contra els Detroit Tigers. Quan sortia per la porta de l'estadi aquest va cridar "mai més guanyareu cap títol de beisbol". Els Cubs, que no guanyaven cap títol des del 1908 van perdre aquella final 4-3 contra el Tigers, i fins aleshores, ja porten més de 70 anys més sense guanyar cap títol. El cas va ser tant extrem i va generar tantes pors que fins i tot es va demanar perdó des del club i es va decidir deixar entrar un altre cop a les cabres. Fa pocs anys, fins i tot es va produir un cas a lo "Padrino" quan el President dels Cubs va rebre el cap tallat d'una cabra dins d'una caixa. Actualment els Cubs segueixen sent dels pitjors 3 equips de la lliga i tot fa pensar que que tenen per 30 anys més de derrotes...
De fet, fins a tot a la mítica película de Back to the Future II, fan conya amb una hipotètica victòria dels Cubs a les World Series en un futur llunyà.

                             


I la darrera maledicció, però per sort, ja resolta, és "la maledicció del Bambino", que van patir els Red Sox de Boston durant 84 anys!
L'any 1.919 els Red Sox van decidir vendre la seva estrella i millor jugador de tots els temps, Babe Ruth "el Bambino" al seu rival més directe, els Yankees de Nova York. Els Yankees van guanyar-ho tot durant anys i van ser un dels millors equips de la història, mentre que els Red Sox van caure en una dinàmica de derrotes que els va tenir 84 anys sense guanyar cap títol. I així, fins que finalment a l'any 2.004 van aconseguir aixecar un 0-3 advers a la sèrie de la final de les World Series contra els mateixos Yankees de Nova York. 

El fi d'una maledicció de 84 anys s'havia aconseguit! tot Boston respirava tranquil·la i els fans ja podien somiar en un futur novament victoriós. De fet, la sèrie LOST va aprofitar aquest moment històric per gravar una seqüència boníssima entre dos dels seus personatges fen referència a la victòria dels Red Sox a la final del 2.004 contra els Yankees. Molt gran!

                              

Comments