It's Soccer or Football?

Només cal passejar un dia pels carrers del centre de Chicago per adonar-se com d'arrelat està el Soccer als Estats Units. Aparadors amb Messi, Cristiano Ronaldo, gent local passejant amb samarretes del ManU o Chelsea, etc.

El que en el seu dia va ser un esport considerat només de noies, és ara un esport majoritari per una part molt important de la societat. És cert que l'arribada massiva de immigració mexicana va contribuir d'una manera especial, sobretot per omplir els estadis de la MLS, la lliga americana de Soccer. Però avui en dia són molts els americans que tenen al Soccer com un dels seus esports preferits.

Els darrers moviments, sobretot en aquest darrer any, han sigut prou significants:

- Primer de tot s'ha anunciat una nova lliga de Soccer; en aquest cas una Minor League. Als Estats Units no existeixen les lliges inferiors a on els equips poden baixar en cas d'una mala temporada, però si en canvi, les lligues menors que serveixen perque ciutats més petites i amb menys pressupost, puguin gaudir també d'un esport semi-professional.
- En segon lloc, la ciutat de New York ha anunciat el seu segon equip per la MLS. Seran els New York City FC, i tindran com a principals rivals als New York Red Bulls.
- Aquest any, en Gus Jonhson, un comentarista molt famós de American Football i de NBA, s'ha incorporat a la cadena FOX per ser el nou comentarista de Soccer pels propers partits de la selecció americana en la fase de classificació, i posteriorment per al Mundial de Brasil. En el dia de la seva estrena va assegurar: "I don't know the difference between a 4-4-2 and a 747". Esperem que amb un any li dongui temps d'apendre les normes del joc. 
- "And the last but not least", el darrer i últim, però el més important de tots, és el contracte que la NBC ha signat amb la Premier League per oferir tots els partits de la lliga anglesa a través del seu Network. Aquest moviment és molt important tenint en compte que la NBC és una de les 4 Major Broadcast Networks dels Estats Units. Fins ara, els partits de la Premier es podien veure només a través de Fox Soccer, un canal de cable.

La NBC ha començat a anunciar la nova temporada amb aquest enginyós anunci, amb referència i tot a Downtown Abbey, una serie anglesa molt popular als Estats Units.

               

Comments