El dia de la marmota

El poble de Woodstock Illinois on treballa la Miss Andrea és famós, no per haver allotjat el gran concert de Rock de l'any 1969 (allò va ser a Woodstock NY), sino per haver estat el poble on es va rodar la pel·lícula de "Groundhog Day", traduïda molt desafortunadament a Espanya com "Atrapado en el tiempo", però reconeguda realment sota el nom de "El dia de la Marmota".

El Groundhog day més antic i més famós té lloc al poble de Punxsutawney, a Pennsilvania, on cada dia 2 de Febrer, sigui entre setmana o festiu, els habitants del poble es reunixen al voltant de la mascota del poble, una marmota, per saber si l'hivern s'allargarà o no tres setmanes més. Tot això és desprèn de la interpretació dels jutges per saber si la marmota ha vist la seva ombra o no.


Ara fa 20 anys, el poble de Woodstock Illinois va ser l'enclau on es va rodar la pel·lícula. El director Harold Ramis va preferir la històrica plaça d'aquest petit poble enlloc de la original de Punxsutawney, tot i que la pel·lícula fa veure que en tot moment que estan al poble de Pennsilvania.


Segons expliquen els ciutadans de Woodstock, i tal com és pot observar a la pel·lícula  tot el poble és va bolcar amb el rodatge i molts dels habitants van poder actuar com a extres o figurants. Després de l'èxit del film, el poble de Woodstock va decidir celebrar també aquesta tradició i tot just aquest any se celebra el vintè aniversari de la pel·lícula i de la primera edició del "Dia de la marmota" a Woodstock Illinois.

Per a celebrar-ho, es projectarà la pel·lícula gratis en el cinema del poble (que també surt en una escena), és farà un tour per tots els llocs del rodatge, com l'hotel, el bar, etc... i qui si sap si possiblement rebran la visita del seu actor protagonista i veí de Chicago, en Bill Murray. Nosaltres tot i el fred i l'horari hi serem! creuem els dits! 

Comments