The Catlow, un cinema local

Al petit poble de Barrington, Illinois, que és on vivim, hi ha un cinema d'una sola sala que va obrir les seves portes per primer cop durant l'any 1927. Un cinema molt antic, que encara funciona amb el sistema analògic, i que es molt famós a l'extra-radi de Chicago, doncs és un dels més antics d'Estats Units.A prop de Barrington hi han dos mega-complexes de 16 i 30 sales respectivament. Amb tecnologia digital, 3D, seients amplis i crispetes maxi grans. Així doncs, com pot un cinema tant petit sobreviure en un poble de no més de 10.000 habitants? Anem a veure-ho.
Primer de tot, el Catlow cinema va ser dels primers cinemes en demanar al seu públic quina peli volien veure a través d'un sistema de votació a la seva web. Els habitants de Barrington i rodalies decideixen mitjançant els seus vots quina es la pel-lícula que volen que s'emeti la propera setmana. Una bona manera de connectar amb el públic i alhora d'anar assolint una base de dades de "interessats" per poder anar anunciant la pel-lícula que ha sortit escollida a través d'una mailing list.Però això es tot? No. Per entendre la supervivència d'aquest cinema s'ha d'entendre abans la cultura americana de la "comunitat local". Als Estats Units les comunitats locals són molt fortes. La majoria de les taxes que es paguen van directament al servei més important, l'educació. És a dir, a l'escola del districte on estudien els fills, i on a la vegada els pares passen molt del seu temps d'oci: partits de football, beisbol, activitats, etc. Aquest sentiment de comunitat és molt gran i el compromís entre tots ho és encara més. A Barrington mateix hi han pamflets de l'ajuntament que et recorden la importància de consumir en els negocis locals, i no pas en les grans superfícies, per mirar de que cap lloc de treball del poble es pugui destruir.

Amb el cinema esta passant un cas increible. Degut a la pressió de les Majors de Hollywood, el "meravellós" Catlow Cinema es veu obligat a tancar les seves portes si no digitalitza tota la seva sala. Tal com diuen els propietaris del cinema: "Hollywood has said, go digital, or go dark". El cost de la digitalització del cinema és de 100.000 dòlars.
A través del portal de donacions de projectes Kickstarter, els propietaris del cinema han demanat ajuda a la comunitat local per assolir aquest xifra estratosfèrica per un cinema local. A falta d'un mes i mig per tancar la donació, els habitants de Barrington i de totes parts dels Estats Units, ja han donat més de 130.000 dòlars. 
Tal com explica el propietari, l'extra en les donacions aniran destinades a millorar les altres instal-lacions del cinema.Un cas impactant i que ens demostra la força d'internet i la facilitat de poder fer donacions gràcies a un portal tant enginyós com es Kickstarter.

Comments