La guerra del futbol... americana

Una de les coses que més m'ha sorprès de la meva tornada als Estats Units és la forta afició pel Soccer que es respira per tot arreu. Segurament l'arribada massiva d'immigració llatina (ja són prop del 24% del país per damunt fins i tot dels afro-americans) ha accentuat aquesta passió, pero no només son els mexicans i demés llatins els que miren els partits per la tele o omplen els estadis de la MLS, ja que he pogut conèixer un bon grapat d'americans que tenen al Soccer com un dels seus esports preferits. A l'any 1994, quan estudiava a Alabama, el Soccer era considerat només un esport de noies. Ara és ben normal veure cartells d'Adidas amb Messi, veure anuncis de Pepsi per la tele amb Aguero o Drogba... i si, per desgràcia, trobar-se la cara de Cristiano Ronaldo per més d'un aparador.

El passat diumenge el Barça va jugar el primer partit de lliga contra la Reial Societat. Fins ara, els drets de la lliga BBVA eren propietat del canal de pagament GoalTV, que només es podia trobar a través de l'operador Comcast. Bé doncs, tot això va canviar tot just fa 5 dies, quan Al Jazeera va anunciar que havia comprat tots els drets de la lliga espanyola i ara només es podria veure a través del seu nou canal BeIN Sports USA, que només es troba als operadors DirectTV i Fish. Una jugada que ha fet que molts clients "emprenyats" hagin canviat d'operador i a la que Comscast està intentant contrarestar com pot i de la única manera possible, posant a BeIN dins del seu paquet d'esports.

El Foro, Facebook i Twitter de Comcast són un malson per al Communty Manager de la operadora. Centenars de clients estan amenaçant amb la seva marxa si no inclouen el canal abans dels 2 clàssics de la Supercopa. Fins i tot els responsables de Comcast han hagut de calmar als clients a través dels seus comptes de Twitter. Veurem com acaba aquesta "guerra americana del soccer".

Per sort, tinc un Pub Irlandés al costat de casa que tenen DirectTV i el diumenge vaig poder veure els 5 gols del Barça a l'hora de dinar.

Visca el Barça!

Comments