Castanyada vs. Halloween

Un any més, passenjant pels carrers de Barcelona, hom s'adóna que cada cop més, la tradició americana de celebrar Halloween està més arrelada a la nostra societat. També és cert que això passa més a una capital com és Barcelona que no pas a, per exemple, una ciutat com Reus, d'on sóc jo, doncs en aquest cas, durant aquests dies nomès s'olora a castanyes pels carrers.

Son uns quants els motius pels que Halloween li està guanyant la partida a la Castanyada. Per un costats els més joves, que disfruten més disfressant-se que no pas menjant castanyes o panellets. Per un altre les botigues, ja que poden apuntar-se a la moda del Halloween per decorar les seves botigues i atraure més als compradors (encara no entenc com és que el Corte Inglés no ha explotat aquesta opció).

A mi m'inspira molt més la Castanyada, doncs no hi ha res com arribar a casa després d'un dia de fred i menjar-se unes quantes castanyes cremades, que has comprat a uns estudiants de la cantonada... sense oblidar uns bons panellets de postre!

Ja per acabar, explicar l'anècdota que vaig veure el passat dijous al Tonight Show de Conan O'brien. Aquest deia que la disfressa més venuda als EEUU per aquest Halloween era la del vampir Obama, el Barakula!

Comments

Martí said…
resistir-se a Halloween es com resistir-se a portar mòbil a principis dels 2000, batalla perduda.
A més, una cosa no treu l'altra, un pot menjar panellets y castanyes disfressat de zombie, inclús es podria fer un matxembrat dels dos on els nens anessin de trick or treat i en comptes de carmels se'ls hi dones castanys i panellets.
no tot el que ve de fora es dolent
Oriol Llevat said…
Bona, pero com es nota que has viscut ben a prop de l'autèntic Halloween durant uns anys. Espero que el proper any no em diguis que els nens disfressats vagin demanant panellets... i glühwein! :-)