Necessitem semàfors?

El meu Bloc ha estat en pausa doncs he estat de vacances per dues setmanes, concretament a Tailàndia i Vietnam.

M'han sorprès moltes coses diferents a la nostra cultura, pero sens dubte, una de les que més m'ha impactat és el trànsit de ciutats com Ho Chi Minh (Saigon), una metròpoli amb 5 milions d'habitants i amb 4 milions de motocicletes!

El més curiós de tot, i tal com vaig comprovar, és la pràcticament inexistència d'embusos, congestions de tràfic, etc... i això que la majoria de motoristes de Ho Chi Minh respectaven poc els semàfors i el pas de peatons, per no dir gens.
Amb una velocitat constant, sense passar dels 30km/h, i amb una bona habilitat al manillar, és demostra que una ciutat no calen semàfors!

Això sí, el que cal tenir és molta confiança a l'hora de creuar el carrrer com a peató!

Comments

Rino Cerontillo said…
Al fondo veo semaforos y coches parados, ellos se organizan algo caoticamente con semaforos, habria que ver que pasa si los coches detras parados tuvieran via libre. Conclusion, si necesitamos semáforos, pero no tantos joder.
Martí said…
Jo vaig pensar el mateix quan vaig ser a la Xina. Tot i com ve diu el de dalt. Alguns semafors si que son necessaris.
Pero el que hauriem d'aprendre es que moltes vegades es caos com el que es veu al video es molt mes eficac i segur que la sobreproteccio a la que estem acostumats.
Un motorista a paisos com aquest, va amb els 5 sentits desperts perque sap que li pot apareixer algu de qualsevol lloc. Nosaltres, anem trankils pensant que els altres respectaran les senyals, quan un no les respecta, ostia al canto.
Oriol Llevat said…
Totalment d'acord amb lo dels 5 sentits. Aquí ens confiem massa amb la conducció dels demés i el respecte que faran dels stops i semàfors... i després passa el que passa...